Nyt on joulu jo ohi, mutta en kerennyt kirjoittamaan kokemuksia joulun aikana.

Tänä vuonna, miun joulu oli vähän erilainen kuin aikaisemmin. Mie pysyin täällä Briteissä joulun poikaystävän perheen luona. Me menimme heidän luokse aaton aattona yöllä. Kun sitten heräsimme seuraavana päivänä, se olikin sitten jo joulu aatto! Perheen mielenkiinnosta, minä ja poikaystäväni teimme suomalaisia ruokia. Pääasiassa mie, mutta perusjuttujen kanssa sain apua. Me teimme porkkanalaatikkoa, kasvisrosollia, kinkkua, riisipuuroa, ja perunoita. Lisäksi jälkiruuaksi meillä oli joulutorttuja ja pipareita, tosin tuossa vaiheessa melkein kukaan ei enää jaksanut syödä mitään. Kuvassa pöytää ei oltu vielä laitettu valmiiksi joten siitä puuttui lasit. Perheellä on Ultima Thule laseja, jotka tulivat hyvään käyttöön aattona! Ihanasti koko päivän soi taustalla suomalaiset joululaulut, ja mie en laittanut niitä soimaan. Sisko oli löytänyt kauniita lauluja soitettavaksi.

IMG_2765%20%282%29.jpg

Ruuat onnistuivat hyvin ja maistuivat kaikille!
Aatto meni suht perinteisen suomalaisesti. Miun poikakaveri oli järjestänyt kaikille jonkun lahjan avattavaksi päivällisen jälkeen. Lopuksi hieman ei niin perinteisesti sitten katsoessa Lumiukkoa ja kuunnellen musiikkia ja pelaten lautapelejä.

Seuraavana oli sitten paikallinen "oikea" joulu! Kun aamulla heräsimme, meidän oven edessä oli kaksi joulusukkaa täynnä erinäisiä lahjoja. Tässä vaiheessa emme vielä tienneet mitä siellä oli, muuta kuin että siellä on perinteisesti suklaata ja mandariini. Perheellä oli omia tapoja esimerksiksi aamupalalle, ja me söimme sovellettuja gluteenittomia vaihtoehtoja.
Normaalina joulupäivänä aamiaisen jälkeen avattaisiin joulusukat ja joululahjat, mutta perheellä oli kesken yksi projekti mikä piti saada valmiiksi ennen seuraavaa aamua, ennen kuin sisko lähti kotia kohti.
Joulupäivällinen oli kolmen aikaan. Aamiaisen ja päivällisen välissä ei ollut lounasta tai muuta suunniteltua ohjelmaa joten kävimme kävelyllä Essexin mailla. Joki oli matalalla ja siellä oli paljon lintuja, mm nämä joutsenet syömässä.

IMG_2760.jpg

Kotona alkoi sitten olla ruoka valmiina. Joulupäivälliseen kuuluu kalkkunaa, paistettuja perunoita, porkanoita ja palsternakkaa,  ruusukaaleja ja kastanjia, stuffing eli (gluteenittomia) leivänmuruja, sipualia ja maisteita, pigs in a blanket eli pekoniin käärittyjä coctail nakkeja. Lisäksi me söimme vielä jääneitä suomalaisia ruokia kuten riisipuuroa ja kinkkua.

IMG_2775.jpg

Tämän aterian jälkeen ei kyllä ollut mitenkään nälkä. Siirryimme avaamaan lahjat tämän jälkeen ja sain perheeltä paljon lahjoja! Olin itse hankkinut CDn Sibeliuksen musiikkia ja Marimekon kassin äidille. Perhe oli suht tietoinen suomalaisista ja me saimme lahjaksi Ultima Thule laseja! Nuo lasit ovat oma henkilökohtainen suosikki, jota muuten kukaan ei perheessä ei tiennyt ennen sen avaamista.

Itse muuten löysin oman henkilökohtaisen suosikkini aattona! J2O on juoma merkki. He tekevät talvelle marjajuoman joka kiiltelee! Mie saatoin juoda sitä suht paljon. Se on hapoton mehujuoma, joten sitä voi juoda miten paljon haluaa! Täydellinen miulle!

Mie jätän Tapanin päivän seuraavalle kirjoituskerralle. Sain taas vaihteeksi flunssan jouluksi, joka vuotinen perinne, jonka voisi lopettaa. Nyt poden flunssaa glögin kera.