Pakko heti huomauttaa, että täällä liikkuminen aiheyttaa välilllä päänsärkyä. Ei pelkästään se, että minulle autot kulkevat väärällä puolella tietä. Täällä pyöräilijät kulkevat autojen seassa. Kuulemma yksi paikka erityisesti on erittäin vaarallinen pyöräilijöille ja siellä joku jää auton alle kerran kuukaudessa. En ihmettele. Autot ei tunnu ollenkaan varovan pyöräilijöitä. Autoteilla pyörilijät on osaksi huomioon. Valoissa pyörälijöille on tilaa ennen autoja. Se on aika hauska. Lisäksi bussikaistalla saa ajaa pyörällä. Joissakin paikoissa on erikseen tilaa pyörijöille, mutta nämä on tosi harvinaisia.

 

Täällä on myös lisäksi omituisia liikenneympyröitä. Keskellä katua on vain ympyrä. Monet ajaa vain sen yli huomaamatta, että se on oikeasti liikenneympyrä. Pakko sanoa, että en oikein ymmärrä näitten tarkoitusta.

 

Kävelijänä on kanssa omat mielenkiintoisuudet. Täällä on kolmenlaisia ylityspaikkoja: valot, suojatie ja ylityspaikka. Valoissa pitää olla aina varovainen, koska osassa on äänet. Joissakin on ääni pari sekuntia, kun valot muuttuu ja lopuissa ei ole mitään muuta kuin valo. Pitää olla aina varovainen näissä. Mie ite aluksi en älynny, että niissä ei ole aina ääntä. Seison vaan odottamassa pitkän aikaa, kunnes älysin, että vihreä muuttui juuri punaiseksi. Autoilijat varmaan ihmetteli mitä tuo tyyppi vaan tuossa seisoo.

Suojatiet on ymmärtääkseni samanlaiset kuin Suomessakin. Kävelijä on etuoikeutettu ja autojen pitäisi pysähtyä. No tämä on sama juttu kuin Suomessa, autoilijoista osa pysähtyy. Itse ainakin odotan, että autoilijat menee ohi ennen kuin edes kuvittelen meneväni yli.

Ja sitten tämä ylityspaikka. Näissä on kahdenlaisia merkkejä. Yksi on madallettu kivitys ja mahdollisesti pydähdyspaikka keskellä tietä. Pakko sanoa, että en tiedä lainsäädäntöä näissä. Oletan, että kävelijän pitää odottaa kunnes autoilijat on menneet ohi. Näin olen ainakin itse toiminut.

Kuvassa näkyykin tämä mielenkiintoinen ylityspaikka. Ja joissakin näissä on ihanan ajatellusti laitettu vielä nuolet mihin suuntaan pitää katsoa!

 

IMG_1396.jpg