On Arrival Trainin on yksi osa EVS jaksoa. Se on pakollinen kaikille EVS vapaaehtoisille. Se on kyllä hyödyllinen, jos sattuu pääsemään sinne heti alkuun. Se kuuluu olla ihan heti, mieluiten kuukauden sisään saapumisesta. Minua ei jostain syystä keretty saamaan edelliselle kurssille, joka olisi ollut just kuukauden sisään, ja miun koulutus oli nyt melkein 3 kuukauden jälkeen.

En hirveästi kerro mitä siellä käydään läpi, enemmänkin yleishyödyllisiä juttuja joita meille kerrottiin. Ekat kaksi päivää kerrottiin pääasiassa mitä velvollisuuksia ja oikeuksia meillä on. Esimerkiksi, EVS jakson aikana saa tehdä töitä, jos oma organisaatio sen hyväksyy. Monet tekevätkin pieniä hommia siinä sivussa, esimerkiksi kielituutorointia. Ja käytiin nopeasti läpi meidän vakuutusta. Tästä mie tykkään paljon! Meidän ei kuulu maksaa mitään terveyskuluja, esimerkiksi hammaslääkärissä käyntejä. Mie olenkin just alkanut saamaan takaisin juurihoitoon laittamiani rahoja.

Sitten siellä käytiin läpi kauppoja ja miten pärjätä vähällä rahalla. Siellä käytiin juuri läpi Asdat, Aldit, Lidlit, Tescot sun muut. Mie olen vähän sitä mieltä, että Lidlin ja Tescon välillä on vain muutama penny. Joskus miusta on ihan sama käyvä Tescossa, jossa esim porkkanat maksaa 45 pennyä, kuin mennä niiden takia Lidliin, minne on 1,5km matka, etenkin töitten jälkeen. Tuossa vaiheessa säästön pitää olla oikeasti jotain, että lähden kuuden kilometrin jälkeen vielä tallustamaan puolitoista kilsaa joittenkin porkkanoiden takia.

Niin muuten, mokkula on englanniksi Dongle. Ei tulisi ihan heti mieleen mokkula. Matkustamisesta heti se, että menopaluu liput on täällä melkeimpä aina halvempaa, oli sitten juna tai lentoliput. Jos voi matkustaa 9 tai 19 jälkeen, se on halvinta. Etenkin pidemmillä matkoilla. Megabus on tosi halpa bussiyhtiö, vastaisi Suomessa Onnibussia. Joskus lennot voi olla halvin tapa päästä Skotlantiin yllättävästi. Jos aikoo matkustaa enemmän, etukortti on hyvä hankkia! Sillä voi saada jopa kolmanneksen halvemmalla, mutta ne maksaa. Gumtree on yksi käytetyimmistä sivustoista. Sieltä voi löytää työpaikoista, asuntoihin, sohviin, jne, jne. Suomessa Tori.fi olisi aika hyvä vastike.