Täälläkin oli juuri Vappu. Oli kyllä mielenkiintoista viettää Vappua ulkomailla. Täällä se on nimellä May Day, toisaalta ei tullut vastaan mitään erikoisempia perinteitä sen tienoilla. Sen sijaan, menin viettämään sitä suomalaiselle kirkolle! Se on täällä Canada Waterin ja Rotherhiden lähestyvillä. Sieltä sai Vappuna simaa, munkkeja ja grillattua makkaraa! Oli kyllä mukava vähästä aikaa syödä kunnon makkaraa. Täällä niihin on tungettu paljon ylimääräistä esim vehnää, ja gluteenittomat makkarat ei maistu ollenkaan lihalta. Ja oli mukava nähdä ihmisiä valkohattu päässä ja kuulla suomen kieltä. Mie pääsen kyllä normaalisti puhumaan suomea aina silloin tällöin koska miulla on kaksi suomalaista kaveria, plus vielä työkavereita!

Ja tuli muuten yksi aika iso järkytys itelleni. Mustikka ei olekkaan mustikka englanniksi! Mie aina luulin, että suomalainen mustikka olisi blueberry. Selvisikin, että amerikkalainen pensasmustikka on blueberry ja suomalainen normaali mustikka on bilberry. Ne on geneettisesti sisaruksia, mutta silti eri lajikkeita.

Ja huomasin tässä aika hauskan jutun. Näppäimistö on suht helppo muuttaa suomalaiseksi. Mie kirjoitan tällä hetkellä tätä miun poikakaverin koneella, joka on siis ihan täysin englantilainen. Windowsiin saa lisättyä eri kieliä ja miun omalla puolella se on automaattisesti suomalainen ja tämä siis lisää suomalaisen näppäimistön. Itse näppäimistöstä puuttuu ääkköset ja pari nappulaa on väärissä paikoissa eli pitää mennä aikalailla muistilla mikä on missäkin. Jotenkin välillä häirihtee katsoa mitä näppäilen koska Ä on @ kohdalla britti näppäimistössä!

Miusta alkaa tuntua, että olen suht hyvin sopeutunut asumiseen täällä. Puhelimessa ei olee enää niin paljoa ongelmia ja alan nauttia puhelimessa puhumisesta jollain tavalla. En enää pelkää sitä niin kuin puoli vuotta sitten. Alan osata mitä täällä pitää tehdä ja mistä saa mitäkin. Välillä tulee ikävä luontoa, koska sitä ei ole täällä samalla tavalla kuin Suomessa. Puistoja löytyy vähän joka välistä, mutta Pohjois-Karjalan peruilta tulleena, ne on pieniä ja tosi siistejä. Olen tottunut oikeaan luontoon. Sitä täällä ei hirveästi löydä. Mutta kyllä täällä hyvin pärjää. Miulla on aina välistä ikävä ihmisiä Suomen puolella, ja harmittaa, että en pääse niin helposti juttelemaan, ja että on pitkiä taukoja kun ei olla juteltu. Miulla on kyllä hyviä ystäviä täällä. Nytkin on suunnittelen täysillä tänne jäämistä tämän vapaaehtoishomman jälkeen. Mie oon jo oikeestaan aloittanut työpaikkojen hakemisen. Miulla on tätä jäljellä alle kaksi kuukautta! Se on hieman pelottavaa ja minua eniten pelottaa, että en saa paikkaa ennen kuin tämä loppuu ja mitäs sitten.