Pakko sanoa, että pääsiäinen täällä ei ole kovin erilainen kuin Suomessa. Kaupat on pääsiäissunnuntaina kiinni, rajoitetusti auki perjantaina ja maanantaina. Me teimme Sunday roastia lampaalla toiseen kertaan, tällä kertaa teimme myös yorkshire pudding.

Sain myös vähän lisätietoa mitä eri kauppojen nimet tarkoittaa. Off licence tarkoittaa käytännössä viina kauppaa. Sieltä voi ostaa viinaa, mutta ei juoda. Newsagents on sitten samanlainen kuin R-kioski, ja suht samat oikeudet. Ne voi olla pyhinä auki eri tavalla ja ne on kalliimpia kuin normaali kaupat. Tosin täällä on sitten näitä 24/7 kauppoja, mitkä oikeesti on auki ympäri vuorokauden.

Täällä on kevät jo tosi pitkällä. Yksi erittäin iso ero Suomeen on syreenien kukkiminen jo nyt. Syreeni on miun lempikukka. En olisi ikinä voinut kuvitella, että voisin nähdä syreenin kukkivan synttärinäni! Mutta se tapahtui nyt tänä vuonna. IMG_2047.jpg

Kävimme tänään Kew Gardenissa mikä on siis iso puutarha/puisto. Siellä on useampi rakennus, joissa on eri ilmastoja, ja niihin sopivia kasveja. Siellä oli yhdessä tropiikki, toisessa taas aavikko, jne. Meillä meni siellä aikaa noin viitisen tuntia kävellä ympäri paikkoja. Rakennuksien kiertämisessä kestää ja lisäksi koko puisto on suht iso. Me kävelimme noin seitsemän kilometriä koko alueella! Siellä oikeasti kannattaa käyvä. Mie pelkäsin vähän, että kevään takia siellä ei olisi paljoa, mutta tuntui, että puolet kukista on jo kukkimassa! Mm syreenit. Se on varmasti upea paikka myös kesällä. IMG_1976.jpg

Tuossa on yksi sen päärakennuksista.

Me olimme myös sopivaan aikaan, koska siellä on myös riikinkukkoja! IMG_2082.jpg Mie en oo ikinä aikaisemmin nähnyt riikinkukkoa täydessä sulkapuvussaan! Ja mielenkiintoinen fakta, nuo osana mieliskelytanssiaan värisyttävät sulkiaan! En ollenkaan tiennyt koko asiaa ennen kuin näin sen. Naisriikinkukko tosin ei ollut kovin mielissään, käveli vain pois paikalta. Oli huvittavaa katsoa, kun tämä laittaa parhaimmat tanssiaskeleet ja pörhistelyt kaksi kertaa ja toinen vaan kävelee pois!