Tänään täällä satoi lunta! Suomalaiselle tämä on todella normaalia. Täällä se on todella hirveää. Aamulla selvisi todellä nopeasti Facebookin vilkaisulla, että jotain erikoista on tapahtunut viime yönä. Kaikki paikalliset ihmiset ovat laittaneet viestiä ja kuvia lumesta. Harvinainen ilmiö, etenkin Lontoossa. Aamulla ulkona oli hitusen valkoista maassa, ja lumihiutaleita tippui tasaiseen tahtiin. Tämä oli vasta alkua päivälle! Suomalaisena mie iloitsin kunnolla, että ulkona sataa lunta ja vielä niitä kauniita isoja hiutaleita, jotka tippuvat tarpeeksi hitaaseen tahtiin, että niitä voi saada kiinni, jos on ulkona seisomassa. Tosin heti, kun itse menin ulos, niin sadehan loppui siihen. Sitten heti, kun tulin sisään, niin se taas alkoi. Lumen määrä ei ollut mitään Suomeen verratessa, mutta tässä vähän todistusaineistoa.

IMG_2713.jpg

Sitten tämän pienen ulkoilureissun jälkeen, tarkastin TfL tilanteen, koska tänään oli tulossa vieraita meille! Ja sieltä löytyikin mielenkiintoisia viestejä. Kahden linjan kohdalla oli osallinen sulkeminen "due to power supply problems caused by snow". Yksi linja oli kokonaan suljettu virran saanti ongelman takia. Parilla muulla linjalla oli vaikeita viivästyksiä lumen takia. Iso osa Lontoosta uloslähtevistä junista oli ongelmissa lumen takia ja osa bussireiteistä oli suljettu tai hetkellisesti kulkivat vaihtoehtoista reittiä. Syyksi ainakin yhdelle oli, että bussit eivät päässeet ylös mäkeä...
Viime vuonna oli pari päivää lumisadetta, mutta silloin ei tapahtunut mitään tämmöistä oman muistin mukaan. Tänään tuntui, että melkein mikään linja ei toimi kunnolla. Itse olin onnekas, että pystyin olemaan kotona lämpimässä koko päivän, mutta kaverit, jotka olivat tulossa kylään, eivät olleet yhtä onnekkaita. Välillä mietitytti, että onnistuuko iltama ollenkaan kulkuyhteyksien takia.

Sitten aiheeseen numero kaksi, Suomen itsenäisyyspäivä. Viime vuonna en muista tehneeni mitään erityisempää. Tänä vuonna oli sitten olo, että nyt pitäisi tehdä jotain, kun on vielä nyt mahdollisuus siihen. Viime vuonna asuin isäntäperheessä, niin siellä ei oikein pystynyt edes tekemään ruokaa tai mitään isompaa. Nyt tänä vuonna päätin, että nyt pitää tehdä jotain. En katsonut linnan juhlia, mutta keskiviikkona tein karjalanpaistia ja joulutorttuja ja ilta meni kuunnellessa suomalaista musiikkia. Tälle päivälle olin sitten kutsunut ystävän poikakaverineen viettämään pientä iltamaa. Aamu meni ruokaa laittaessa. Tein ensimmäistä kertaa porkkanalaatikkoa! Se meni yllättävän hyvin. Jotain siitä puuttui, mutta ekalle yritykselle ei paha. Lisäksi oli vielä riisipuuroa, joulutorttuja, pipareita ja muuta purtavaa. Ilta meni mukavasti verraten suomalaista ja englantilaista kulttuuria, tapoja ja elämää. Meillä oli hyvin kaksi suomalaista ja kaksi brittiä puolustamassa omia nurkkiaan. Tämmöisen voisi ottaa jopa ihan tavaksi!

Tämä kuva ei nyt liity tämän päiväiseen. Olin kävelemässä tuossa yhdeksän maita aamulla ja aurinko oli juuri nousemassa. Oli pakko pysähtyä hetkeksi ottamaan valokuva.

IMG_2696%20%282%29.jpg

Ja tässä vastaavasti sitten kuva auringon laskiessa neljän maita. Ei täälläkään päivät ole hurjan pitkiä. Onneksi kohta on taas lyhin päivä edessä päälle viikon päästä, niin päivät alkaa vihdoinkin pidetä.

IMG_2702.jpg