Pikku hiljaa alkaa olla kaikki valmiina joulua varten. Kämppää on siivottu ja jopa mattoja siivottu, lahjat ja mukaan lähtevät tavarat alkaa olla kasassa. Paljon pikkuhommaa on vielä jäljellä, mutta isommat jutut on hoidettu alta. Huominen menee sit pitkälti ruokavalmisteluissa. Pitäisi leipoa joulutorttuja ja pipapeita.

Miulla on edessä sitten vähän erilainen joulu. Mie olen menossa poikakaverin perheen luo viettämään joulua. Mie en ole aikaisemmin viettänyt oikeaa brittiläistä joulua. Tiedän joitain perinteitä, esim Christmas crackers, mitkä on hauskoja vedettäviä paketteja, missä on pieni panos, mikä tekee äänen kun sen vetää auki. Siellä on pikku esine, esim. mini viikset, sormus, jne, paperikruunu ja erittäin huono vitsi. Sitten tietysti jotain tiedän ruuista, kalkkuna, paistetut perunat, vihanneksia, ja täytettä. Ja omituisin, eli avataan lahjat jouluaamuna.

Miut on otettu tosi hyvin vastaan perheeseen. Ei vain sen takia, että jouluruuissa on otettu huomioon miun keliakia, mutta myös se, että aattona mie teen suomalaisia ruokia. Suunnitelmassa on tehdä porkkanalaatikko, riisipuuro, kinkku, rosolli ja perunoita. Pikkuisen harmittaa, että mie kerkesin unohtaa jo oman lempparini eli sekametelisopan, mut en tiiä onko aikaa ruveta sitä suunnittelemaan. Meillä on jo pakattuna glögit ja huomenna sit leivon piparit ja tortut! Miun ihana poikakaveri on vielä järjestänyt pikku lahjat kaikille jouluaatolle! Ei oo niin koti-ikävä, kun saan pitää oman jouluni ja Brittijoulun!

Miun on tarkoitus ottaa läppäri mukaan ja kirjoittaa sitten vähän enemmän Brittijoulusta kuvien kanssa, jos vaan muistan. Sisäinen antropologini on innoissaan nähdä erilaisia kulttuuritapoja! Ja tietysti sisäinen lapseni on innoissaan joulusta!