Yksi mitä ei ehkä ihan heti älyä, tai mitä mie alan vasta älytä vuoden jälkeen, on miten iso Lontoo oikeasti on. Mie olen ollut tosi onnekas, että kaikki miun työpaikat ja muut ovat olleet tosi lähellä missä olen asunut. Miun poikakaveri asuu suht lähellä keskustaa ja lähellä kahta isoa linjaa. Täältä pääsee kävelemään London Bridge alueelle suht nopeasti. No siihen menee päälle tunti, mut se on hyvä matka! Mutta Lontoo on iso.
Miun yksi pomo aina kertoi työmatkoistaan. Mie olin töissä kaakkois Lontoossa. Hän asuu lounas Lontoossa.. Vaikka molemmat on eteläpuoliskolla, näitten kahden suunnan välillä ei ole hyviä suoria yhteyksiä ja hän joutui kulkemaan keskustan kautta, jos oli tulossa töihin missä mie olin töissä. Eli hän kulki kaksi tuntia töihin! Tätä tapahtuu suht helposti täällä. Miulla on työhaastattelu tällä viikolla ja jos saan paikan, mie joudun kulkemaan julkisilla noin puolitoista tuntia joka päivä yhteen suuntaan. Eli noin kolme tuntia per päivä! Monet joutuu täällä kulkemaan pitkiäkin matkoja töihin, se ei ole mitenkään hirveän erikoista. Yleinen työmatka tuntuu olevan noin tunnin mittainen. Huono puoli on sitten se, että kun kulkee aamulla töihin ja illasta kotia, niin metrot on ihan täynnä ihmisiä. Miulla olisi Kindle ja tietysti kännykkä, millä voi kuunnella musiikkia, niin niillä voi tappaa aikaa matkalla. Mie aattelin, että olisi ihan hauska, jos voisi syödä aamiaista matkalla tai jotain vastaavaa hyödyllistä, mutta se ei ole niin helppoa, kun ei ole tilaa edes liikuttaa käsiä.. Sardiinipurkki on aika hyvä sana kuvaamaan tunnelmaa. Lisäksi siellä on hirveän kuuma ja en halua kuvitella miten talvella matkat onnistuu talvitakki päällä. Entiset työkaverit aina monesti tuli töihin hitusen etuajassa ja söivät aamiaisen työpaikalla ennen kuin aloittivat työpäivän. Ei olisi maailman huonoin ajatus..
Miulle työmatkan hyväpuoli on, että miun pitäisi lähteä hieman aikaisemmin, verrattuna isointa laumaa. Tuskin pääsisin istumaan, mutta ainakin tilaa olisi liikuttaa käsiä! Ja loppumatka olisi suht helppo, koska ihmiset tulisivat pois sieltä suunnalta enemmän kuin menisivät sinne. Tämä on ennen aikaista, mutta haluan miettiä eka miten matkat onnistuu, ennen kuin ottaisin työpaikan vastaan.