Koska olen ykköstyypin diabeetikko, halusin rekisteröityä lääkärillä. Nyt niillä on tiedot, että olen diabeetikko, jos sattuisin olemaan pyörtyneenä tien varressa, niin heillä olisi nopeasti tieto mitä on vialla. Tällä hetkellä minulla on vain diabetes tatuointi, koska suomalaisista koruista ei ole hirveästi hyötyä täällä.

Elikkäs lääkärillä käynti. Ensin pitää rekisteröityä ja antaa suurin piirtein tiedot mitä tauteja minulla on. Siinä kestää noin kaksi vuorokautta. Sen jälkeen voi varata ajan lääkärille. Kävin viime maanantaina varaamassa ajan. Suomessa sain aina odottaa vähintään kaksi viikkoa, koska ainakin omalla asemallani avattiin ajat vasta kahden viikon päähän. Jos sai ajan aikaisemmin, se on peruutusaika. Mie odotin, että täällä olisi samanlainen tyyli. Eipäs mennytkään niin! Sain ajan viikon päähän.

Tänään sitten istuin odottamassa aikaani. Lääkäri oli 15 minuuttia myöhässä. Jotenkin odotin tätä. Pääsin sisään ja selvitettiin asioita. Sain ”reseptit” insuliineilleni ja laatikon neuloille. Lisäksi minulla on uusi aika parin viikon päästä uudelleen toiselle lääkärille, joka on erikoistunut diabetekseen. En arvannut, että se menee ihan näin! Tämä on paljon parempi kuin mitä olin ajatellut. Nyt vuoden ajan saan hoitoa täälläkin päässä, eikä tarvitse miettiä mitä miun arvot tekee, ja parempi olo, koska miulla on hoitosuhde olemassa.

Saman tien menin hakemaan tuon neulalaatikon. Täällä voi saada syytteen, jos laittaa neuloja perusroskiin. Laatikon saa vain reseptillä ja se pitää hakea apteekista. Sain laatikon ja sanottiin, että jos saan lipun, että miulla on krooninen tauti saisin vastaavan myöhemmin ilmaiseksi! Täällä otetaan kyllä diabeteksen hoito tosissaan.

Ja yksi tosi ihana apu diabeetikon elämässä on Lucozade. Se taitaa oikeasti olla urheilujuoma, mutta sen tarkoitus on antaa energiaa nopeasti, ja monessa juomassa on normisokerin sijasta glukoosia. Se on vielä hapotettu, niin se kyllä auttaa nopeasti. Ja täällä glukoositabletit on kivassa muoviputkilossa. Siripirit oli aina murusina laukun pohjalla.