Ja minä selvästikkään en ole immuuni mahataudeille. Kävin vähän sairaalassa sen takia. Ajattelin, että tämä on sitten hyvä aika kertoa paikallisesta sairaalasta. Elikkäs sairastuin mahatautiin tiistai yönä ja koska en pystynyt pitämään mitään sisällä, tein ´valinnan, että nyt soitetaan kivat lanssityypit paikalle viemään sairaalaan. Ja siis juuri sen takia, että olen diabeetikko. Jos verensokeri romahtaa, en voi saada niitä itse ylös, koska mehu ei pysy mahassa, tai vaihtoehtoisesti verensokerini nousee korkealle ja tulehdustilan takia ketot nousee, enkä voi tehdä asialle, koska vesi ei pysy sisällä. No, lanssityypit tuli paikalle, ottivat kuumeen, tässä vaiheessa se oli jo 39. Mittailivat jonkun aikaa eri juttuja ja veivät sairaalaan. Siellä menimme A&E, eli Accident and Emergency eli ensiapu. Sieltä nopeasti siirtivät omaan huoneeseen, ja hoitajat kävivät mitttailemassa veriarvoja ja sun muuta. Oottelin pari tuntia ja näin lääkärin. Olin kuulemma mennyt juuri oikeaan aikaan. Olin tosi lähellä ketoasidoosia, mikä on siis vakava diabeettinen tila, joka voi pahimmillaan tappaa. En ollut vielä mennyt sen puolelle, mutta he halusivat miun jäävän sinne hoidettavaksi. He laittoivat miut insuliinipumppuun korjaamaan asiaa. No, oottelin sitten ja nukuin A&E huoneessani noin 13 tuntia ennen kuin miut siirrettiin osastolle.

Osastolla sitten olikin mielenkiintoista. Niin joo ja siis olin Lewishamin sairaalassa. Se on opetussairaala. Aina kun soitin kelloa, niin tuli joko health care assistant tai opiskelija. Tässä vaiheessa voisinkin sitten selittää miten sairaalat toimii täällä! Elikkäs mitä on health care assistant? Se on avustava hoitaja, ilman kaikkia hoitajan velvollisuuksia. He eivät voi antaa lääkkeitä, vaikka niitä olisi määrätty, tai laittaa kanyyliä. He voivat auttaa pesuissa, esim haavojen puhdistuksessa, mitata verensokereita, verenpaineita. He pyörittävät pitkälle osastoa. Hoitajille sitten jää enemmän aikaa itse hoidon suorittamiseen. Mikä  minua yllätti, että osastolla on vain pari hoitajaa. Avustavia hoitajia sitten oli iso määrä ja opiskelijoita myös. Mikä on myös mielenkiintoista, että kaikilla on omat pukukoodit. Paidan perusteella voi sanoa kuka on mikä. Jos muistan oikein, niin tumman sininen oli hoitaja, raidalliset oli opiskelijoita ja heidän paidassaan lukee koulun nimi, vaalean siniset oli sitten avustavia hoitajia. Sitten keskisininen oli perushoitaja, vanhempi hoitaja oli tumman sininen ja matron oli violetti. Jos muistan oikein. Kysyin yhdeltä avustavalta hoitajalta asiaa ja hän selitti koko homman.

Sitten omat kokemukset. Ihanaa oli, että suuri osa hoitajista kutsui minua hellyttely nimellä: darling, love. Oli joku kolmas mikä oli aivan ihana, mutta kerkesin jo unohtaa! Hankalaa oli, että en voinut edes mennä vessaan ilmaan että piti hälyttää hoitaja. Ja aina kun hälytin jonkun, niin siinä kesti aina noin 1-30 minuuttia ennen kuin joku tuli. Joku yleensä kävi vilkaisemassa nopeasti, mutta hoitajaa sit sai odottaa pitkään. Kerran minulla oli todella pahat vatsakivut. Hälytin apua, ja joku kävi vilkaisemassa ja lähti hakemaan hoitajaa. Mie jouduin odottamaan 50 minuuttia! Sitten sain särkylääketipan. Vielä puoli tuntia vähemmän se ei ollenkaan auttanut. Hälytin uudestaan apua, ja hoitaja huomasin, tippaa ei oltu laitettu tippumaan! Onneksi kivut lähti nopeasti kun aine pääsi suoniin...
Ja tässä vaiheessa diabeetikot voi katsoa muualle, ei mitenkään kiva homma. Miun insuliinipumpun insuliini loppui. Hälytin apua. Tämä huono! No eka tyyppi kävi vilkaisemassa noin 10 minuutin päästä. Meni hakemaan hoitajaa. puolitoista tuntia myöhemmin hoitaja tuli vaihtamaan sen!!!! Insuliini mitä siellä on, on lyhyt vaikutteista. Se vaikuttaa vain muutaman tunnin, 3-4h. Eli tuossa ajassa osa minuun annetusta insuliinista oli jo lopettanut vaikuttamisen ja verensokerini alkoivat nousta. Jos hoitajalla olisi kestänyt yhtään pidempään, olisin mennyt ketoasidoosiin!

Vapaaehtoisesti en kyllä mene tuonne. Se on liian kiireinen, ei osaava apua. Oli aika karu kokemus.