Miulla oli kavereita menossa vilkaisemaan War and Peace festivaalia. Se alkoi eilen 25.7. ja jatkuu lauantaihin asti. Yksi miun kaveri on siellä jopa töissä, amerikkalaisten leirissä!

Aluksi se ei näyttänyt hirveästi miltään. Joka paikka on täynnä vihreätä autoja, uudempia ja vanhempia. Mutta pikkuisen matkaa, kun käveli eteenpäin niin alkoi sitten olemaan enemmän nähtävyyksiä!! Ensimmäiseksi oli nuo kaksi lentokonetta. Ja miulta ei kannata kysyä mitä nuo oli. Tiedän vaan, että erilaiset ne oli. Lisäksi kyllä tiedän, että siellä oli Spitfire lentoja. Niihin pystyi ostamaan lippuja ja välillä ne pyöri meidän pään yläpuolella!

IMG_2578.jpg

Koneitten takana näkee hieman, mutta tuo koko alue oli eristetty ja kaikki ihmiset alueen sisällä olivat ajanmukaisissa pukimissa! Siellä oli hoitajista lähtien upseereja, jne! Tuolla olisi hauska olla töissä!!

IMG_2581.jpg

Suurin syy miksi olin siellä oli meidän nörttiporukka. He ostavat sieltä proppeja ja vaatteita LARP pelejä varten (Live Action Role Play). Niissä siis me hypitään teeman mukaisissa vaatteissa, tekemässä mitä meidän pitäisi. Olen ollut täällä mukana muutamassa pelissä Doctor Who ja Tähtiportti maailmassa. Mutta niistä ei nyt tässä postauksessa ollut tarkoitus hirveästi mainita. Tuolla on iso alue täynnä kojuja. Siellä myytiin aseita, joilla siis ei voi enää ampua, restauroijia myymässä palveluitaan, siellä oli muutama auto, mahdollisesti tankki myynnissä, vaatteita, uusia ja käytettyjä, eri sotien tavaraa, vanhoja kypäriä, jne, jne. Mie löysin suurin piirtein joka pohjoismaan lipun jostain sieltä, jopa suomalaisenkin! Siellä oli paljon tavaraa ympäri Eurooppaa. Eniten siellä oli tietysti nykypäivän kamovaatteita, tai ainakin 90-luvultä eteenpäin. Pääosin ulkomaista siellä näytti olevan paljon natsisaksan uniformuja. Jonkun verran Neuvostoliiton tavaraa, ja hitusen kaikkea sieltä täältä. Siellä oli jopa vanhoja tai vintage tyylisiä vaatteita. Itse ostin jopa yhden mekon itselleni eikä ollut edes kallis!

Siellä on lisäksi toinen alue. Se on yksi iso alue, mikä on sitten paloiteltu pienemmäksi kohteiksi. Yksi niistä oli meidän kaverin nykyamerikkalaisleiri. Sinne pystyi menemään vierailemaan ja juttelemaan "amerikkalais" sotilaitten kanssa. Oikeasti kaikki soltut oli britteja aksenteista päätellen. Mutta heidän leiri oli kyllä hieno! Heillä oli mm. helikopteri. Ei lentämiskunnossa, mut silti hieno.

IMG_2586.jpg

 

Me oltiin tuolla noin kuusi tuntia ja suurin osa ajasta meni vain kojujen kiertämiseen. Meillä ei enää riittänyt voimat kiertämään koko tuo re-enacment alue. Vaikutti, että siellä olisi ollut eri maista alueita, eri sotia ja mm. Mogadishun sotimisesta alue.

Tuolla kannattaa oikeasti käydä, jos on pikkuisenkaan historia kiinnostusta ja erityisesti jos sodat ja puolustusvoimat kiinnostaa. Pieni huomio pitää sanoa tässä. Täällä on suht iso Airsoft kulttuuri ja monessa kojussa myyntiin airsoft aseita. Niiden ostamiseen tarvitaan lupa. Mitään aseen näköistä ei täällä saa ostaa ilman lupaa ja tietenkään mitään aseen näköistä ei kannata kuljetella ympäriinsä, ellei halua tutustua läheisesti paikalliseen poliisiin ja heidän aseelliseen osioon. Meidän porukalla muutamalla on lupa ostaa kyseisiä leluja ja he muuttavat aseet laser tag systeemiin, eli ottavat mekanismit irti ja laittavat omat systeemit tilalle. Jos on kyseiset luvat ja mahdollisuus kuljettaa lelut ilman ongelmia, niin paikka on erinomainen ostomahdollisuus noille!