otenkin täällä ei kulje kunnolla tieto. Miulle määrättiin verikokeita ja kyselin sitten hoitajalta, että pitääkö jotenkin varautua, olla syömättä jne, ja hän sanoi,että ei. No, tänään menin ja olis ollu paastokoe.. No hyvä puoli on, että ensi kerralla olen viisaampi. Harmittaa vain, että luotin hoitajan sanaan. Olis pitäny mennä suomalaisen kokemuksen mukaan. Onneksi miulta otettiin vastaavat kokeet jo kaksi kuukautta sitten, niin se ei hirveästi haittaa.

 

Ja odottaminen. Lääkärille odotin 25 minuuttia. Muut lääkärit taisivat olla suht ajoissa, koska osa potilaista pääsi sisään melkein samaan aikaa kun istuivat alas. Tänään verikokeeseen odotin kanssa jotain 20-25 minuuttia. Muut tuntuivat taas pääsevän nopeammin sisään kuin mie.

 

Ja mie joudun hakemaan insuliinia lähitulevaisuudessa. Miulla on enää jälkellä yksi täysi kynä, millä ei kovin pitkälle päästä. Soitin apteekkiin ja kyselin hintaa. Yksi laatikko maksaa noin 51 puntaa. Ihan kiva! Melkein koko viikon rahat. Toivottavasti miun Medical exemption kortti tulee nopeasti. Sitten ei tarvitse enää miettiä vastaavia. Toisaalta EVS systeemi auttaa tämmöisissä asioissa. Ainakin miun koordinaattori oli tosi tukeva tässä asiassa. Jos EVS matkalle lähtijä lukee tätä, niin kannatan, että jos tulee ihan mitä vaan vastaan, niin kannattaa oikeasti kysyä omalta koordinaatorilta neuvoa. He osaavat neuvoa mistä kysyä, mikä on halvin vaihtoehto, jne. Itsekkin nielin oman ylpeyteni ja laitoin viestiä, että miulla ei oo mitään hajua mistä saan tietoa ja sain heti viestin takaisin, että soita lähimpään apteekkiin. Mikä oli jotenkin hassua, koska Suomessa olin tottunut etsimään reseptilääkkeidenkin hinta- ja korvattavuustiedot apteekin sivulta. Mutta siis, jos on mitään, niin kannattaa kysyä. Itse koko ajan kyselen kaikkea eri tyypeiltä. Omasta mielestä kyseleminen on helpoin tapa oppia. Miulle on kerran sanottu, että se on miun vahvuuksia. En tykkää tehdä virheitä, joten haluan mieluummin varmistaa, että teen asian oikein heti ekalla kerralla.

Ja resepteistä se. Täällä annetaan lappunen, mikä viedään apteekkiin. Sitten kahden työpäivän kuluessa resepti menee apteekkiin ja sitten voi hakea lääkkeitä. Onneksi menin hakemaan insuliinia ennen kuin viimeinen kynä oli käytössä. Ja tosiaan se Medical Exemption kortti. Se ei ole vain insuliineille, vaan kaikille NHS resepteille, ja sen saamiseen tarvitaan krooninen tauti. Itse olisin saanut sen joko ykköstyypin diabeteksen tai kilpirauhasen vajaatoiminnan takia. Mukavaa nyt, että saan tyroksiinit halvemmalla kuin Suomessa. Siellä jouduin maksamaan koko hinnan, koska miun vajaatoiminta ei ole tarpeeksi paha saamaan B-lausuntoa läpi Kelasta. Ei tyroksiinit mitenkään kalliita ole, mutta mukava vaihtelu.

 

Nii joo ja posti toimii täällä samalla tavalla kuin Suomessa. Paketti tulee postissa, sitä yritetään tuoda sisään, jos tyyppi ei ole sisällä, jätetään kortti, että hae se paikasta x.