IMG_2659%20%282%29.jpg

Pakko sanoa, että oli hieman omituista käydä vierailemassa kotiseudulla. En ole käynyt kotikaupungissani nyt yli vuoteen, en ollenkaan sen jälkeen, kun lähdin. Joululomalla ei ollut aikaa eikä rahaa käydä muualla kuin siskon luona.

Nyt sitten tällä kertaa reissuun kuului monta pysähdystä. Ei taidettu pysähtyä missään kuin kolme yötä maksisimmassaan kerrallaan. Reissu oli kyllä silti tosi ihana ja oli mahtava nähdä tuttuja pitkästä aikaa. Vaikka miun koti on täällä Lontoossa, silti haluan välillä käydä kotiseudulla Suomessa.

Miun poikakaveri oli mukana ja miusta oli tosi hauska kuulla eroista maiden välillä. Ensimmäisenä huomiona oli mökki. Miun perheellä on mökki järven rannalla ulkosaunan kanssa. Käytännössä hyvä Suomipaketti tälleen alkuun. Miun poikakaverin huomio heti kiinnittyi ei vain itse mökkiin, mutta järveen ja naapureiden puutteeseen. Lähin naapuri paikalla oli noin kilometrin päässä. Pari naapurimökkiä on ihan lähempänäkin, mutta ne on ihan kesämökkejä ja sillä hetkellä niissä ei ollut ketään. Briteissä ei ole mitään vastaavia paikkoja. On Lake District, mutta se ei ole ihan täysin vastaava. Mie ymmärsin, että se on paljon markkinapohjaisempi, ja ihmiset ei hirveästi omista mökkejä missään. Edes järviä ei ole juuri briteissä samalla tavalla kuin Suomessa.

IMG_2613.jpg

Yhtenä aamuna tapahtui itselleni hauska tapahtuma. Mie pesin aamupala-astioita ja etsiskelin kahvinkeittimeen tarvittavia osia ja miun poikakaveri vaan osoitti hyllyä minne laitoin tiskejä ja kysyy vain mikä ihme tuo on. Mie vaan tuijotan tyhmänä, että mitä ihmettä miun pitäs kattoo ja tuijotan vaan kuivaushyllyjä. Miun kahvinpuutteiseen aivoon kolahti vasta mistä oli kyse, kun osoitettiin kuivausrekkejä. Niin joo, noitahan ei löydy Briteistä ihan tuosta vaan. Mitä mie en edes ajatellut ennen kuin siitä huomautettiin myös, että englannissa altaat on ikkunan edessä. Tiskatessa voi samalla katsella ulos. Mie olin kyllä huomannut tiskikaapin puuttuvuuden, mutta en ikkunan oloa. Olen kumminkin asunut monessa asunnossa täällä ja nyt vasta sekin kolahti.

Toinen huomio mikä tuli mieleen tässä parin viikon sisään, jo ennen lähtöä on, että kylpyhuoneet täällä ei ole "märkiä huoneita". Täällä se tarkoittaa, että veden pitäisi pysyä kylpyammeen sisällä ja ei mennä ollenkaan sen ulos. Asian toimivuus on sitten vähän eri asia. Lattialla tosiaan ei ole mitään lattiakaivoja, ellei itse sitä erikseen rakennetuta.

Nämä on vain muutamia asioita, mitä on tässä tullut mieleen maiden eroista. Osa syynä on, että olen pystynyt peilaamaan Suomea ulkomaalaisen silmin ja selittämään erinäisiä asioita. Matkaan tarttuikin Juhla Mokkaa, erilaisia salmiakki karkkeja ja paljon uusia kokemuksia molemmille. Nyt on kova hinku ostaa juustoa ja muuta töistä, että pääsen nauttimaan näistäkin kotona.

IMG_2610.jpg

Tässä sitten maisemia työpaikan läheiseltä Underground asemalta.