Olen vähän vertaillut kauppoja. Lidl on täälläkin pääasiassa halvin. Ja jotkut ruuat on täällä halvempia kuin Suomessa. Esimerkiksi porkkanat on 39 pennyä, mikä on noin 50-60 senttiä. Ainakin kun itse olin vielä Suomessa porkkanat oli halvimmillaan vähän vaille euron, toisaalta silloin ei saanut ees suomalaisia porkkanoita ja espanjalaiset maksoi päälle 1,5 euroa.

Mutta siis takaisin ruokaan. Jos on normaaliruokainen, niin Lidlistä saisi kaikki mitä tarvii halvimmin. Paitsi maitoa, se on jostain syystä kalliimpaa kuin Tescossa. Liha on muutaman noin kuutisen pennyä halvempaa kuin Tescossa. Juustoa taitaa kanssa saaha vähän halvemmalla ja enemmän. Ainut mitä harmittaa, että sieltä ei saa mitään gluteenitonta. Joudun silti ostamaan leivät Tescosta. Siellä on ollut ihan kiva gluteeniton valikoima. Hyllyllinen leipää plus muita herkkuja. Leipiäkin on eri hintaisia. Halvimmat on päälle punnan, mutta ne on kanssa pieniä. Kahdella punnalla jo saa hyvän leivän, joka on paljon isompi kuin mitä Suomesta saa. Ja se ei ole ihan perus valkoista leipää, siinä on ihan siemeniäkin! Pienet ilot ruokavammaisella. Harmittaa kyllä, että täältä ei saa tattarileipää mistään.

Olen tilannut itselleni Tescon bonuskortin. Sieltä saa 150 pistettä vastaan 1,5 punnan hyvityksen, eli suht samanlainen systeemi kuin Plussakortilla. Sieltä ymmärtääkseni saa yhden pisteen per punta. Sieltä suht nopeesti voi ruveta tulee takas rahaa.

En ole vielä tutkinut hirveästi muita kortteja. Sainsburylla on kanssa bonussysteemi. Boots kaupalla myös. Boots on tosin hieman kalliimpi myös ja Superdrug on halvempi ainakin oman kokemuksen mukaan. Bootsista tosin saa ihan hyvin kanssa bonuspisteitä, joita voi käyttää suoraan juttujen ostamiseen.

Kuulin kanssa, että Alda on halvempi kuin Lidl ja Asda on Tescoa hieman halvempi. En ole vielä päässyt kokeilemaan näitä. Kunhan on netti niin katson missä on lähimmät ja mihin pääsee helpoimmiten.

Lisään nyt vähän tuon kirjoittamisen jälkeen. Kävinkin Asdassa ja ei se kyllä ollut juurikaan halvempi kuin Tesco. Oikeastaan samassa hitaluokassa. Pari juttua oli halvempia kuin muualla, mutta toistaiseksi Lidl on halvin. Siellä oli kyllä hyvä gluteeniton pakastehylly! En ole nähnyt vastavaa missään muualla. Ne oli kaikki laitettu samaan ja siellä oli kerta-ateria lasagnesta lähtien Yorkshire pudding piirakoita! Ostin innoissani vähän liikaakin pakastejuttuja. Muuten gluteenittomat leivät oli samaa hintaa kuin muualla.  Ihan sama mistä niitä oikein ostaa.