Joululoma!! Kirjoitan tätä nyt jouluaattona kuunnellen Raskasta Joulua. Tässä voisi varmaan mainita, että kuuntelen suht raskasta musiikkia, ja lempparibändejäni on Sonata Arctica ja Disturbed. ja sain vinkin työkaverilta kuunnella Devin Townsend Projectia. Mutta jouluun. Olen nyt lomilla Suomessa. Lensin tänne keskiviikkona ja olen nyt pari päivää sairastanut Suomessa. Olen näitä tunnollisia työntekijöitä jotka ei sairasta työajalla, mutta heti kun alkaa loma. Nyt niiskutan ja siskonpoikani jo kyseli, että olenko pipi.

Ensin tuli kokeiltua miten kotoa pääsee kentälle. Lähdin Heathrown kentältä. Sinne pääsy olikin yllättävän helppoa. Sinne pääsee helposti Piccadilly linjalla. Siinä kestää noin tunti ja on olemassa nopeampia tapoja mennä kentälle, mutta itse tykkäsin tästä. Siinä meni kyllä yli 10 puntaa.. Heathrow oli taas sitten ihan nopea läpikulku, ei mitään ongelmia turvatarkastuksessa tai muussa. Sieltä sain jopa gluteenittoman salaatin! Tämä oli siis sarkasmia.
Lensin tänne Arlandan kentän kautta. Siellä tuli lievä järkytys vastaan. Arlandan kentälle lentäessä siellä on turvatarkastus! Olin ostanut useamman vesipullon, koska Heathrown kentällä oli tarjous. No sinne meni vesipullot.. Ja kentällä on vain tunniksi wifia. Siellä on opittu rahastamaan! Lennot meni muuten ihan mukavasti ja satuin istumaan höpöttävän suomalaisen viereen ja juteltiin Tuhkolma-Helsinki väli keskenään.

Pari hauskaa juttua on tullut vastaan. Ekaksi miun aivot on ihan sekaisin liikenteestä! Mie koko ajan ootan, että autot tulee väärästä suunnasta! ja toiseksi, vessan valot. Miun sisko nauraa tälle. Joka kerta kun menen vessaan mie haron ilmaa, missä on se naru! Englannissa vessoissa on narut katossa, mistä saa valon päälle. Kestää täällä nyt vähän aikaa älytä, että niin valonkatkaisija on seinässä.. Ja isoin ero Suomessa ja Lontossa on vesi! En muista olenko sanonut aikaisemmin, mutta mie en pysty juomaan Lontoossa kraana vettä. Se on kyllä siis puhdasta, mutta se maku on tosi karsee. Se haisee tosi vahvasti kloorille ja se on tosi kovaa muutenkin. Sitä kierrätetään koko ajan uudestaan ja uudestaan. Mutta täällä kotiSuomessa vesi on niin pehmeätä. Hiukset on tykänneet tosi paljon nyt pehmeämmästä vedestä ja ne ovat nyt niin pehmeät!

Toin pieniä juttuja Lontoosta. Toin meille Christmas pudding ja itselleni Chocolate Sponge kakun. Harmittaa, että en voinut maistella Christmas pudding kakkua, koska siinä oli niin paljon allergisoivia ainesosia, mutta perheeni vaikutti tykkäävään siitä! Se jotenkin muistutti vähän sekametelisoppaa, koska siinä sisällä on rusinoita ja taisi olla jotain muutakin kuivattua hedelmää. Ja se tuoksui tosi jouluiselta. Oma suklaasokerikakkuni oli kyllä hyvää. Epäilen kyllä sen suklaakuorrutuksen toimivuutta, koska se kärsi pahasti mikrossa. Niin nämä piti syödä lämpimänä. Muuten meillä oli kyllä ihan tavallinen suomalainen joulu. Ja on kyllä ollut kova ikävä saunaa. Täällä pääsin käymään ensimmäistä kertaa saunassa ainakin puoleen vuoteen. Ja on ollut kyllä ikävä perhettä. Sen huomaa kun pitää sanoa hyvästit. Se on paljon hankalampaa kuin ennen.

Ja vielä sivuhuomautuksena, Helsingissä ei ole lunta...

IMG_1879.jpg

 

Hyvää joulua!!