Mie alan vihdoinkin sopeutua uuteen työpaikkaan. Miulla alkaa vähitellen olla olo, että oon jotenkin hyödyllinen siellä. Viimeiset pari viikkoa tuntuu olleen vain kyselemistä toisilta jatkuvasti miten tämä, entäs tämä. Tänään he pyysivät minua kirjoittamaan tekstiä suomeksi uutta verkkosivua varten! Kyseessä on skandinaavinen nettikauppa. Viimeisen vuoden aikana he ovat lisänneet suomalaisia tuotteita kauppaansa.

Työmatkat ovat olleet mielenkiintoisia. Olen kyllä huomannut, että sinne kävelemällä pääsen päälle tuntiin. Se ei ole kovin paha, etenkin jos on Kindle ja iso kirjasto mukana. Työpäivät on yleensä olleet 9-5 eli perus Britti työpäiviä. Eli mie lähden täältä reilusti ennen kahdeksaa ja pääsen kotia kuuden seitsämän välillä.
Mielenkiintoista on istua metrossa. Yksi oli, että Jubilee etelän suunnalla on melkein aina ihan täynnä. Se on vähän parempi ennen kahdeksaa. Miun loppu matka menee Central linjalla ja se on taas melkein tyhjä, jos menen töihin yhdeksäksi. Mutta jos menen töihin aikaisemmin, niin se on melkein täynnä! Mie olen töissä varastoalueella, niin sen kannalta järjeen käypää.

Tällä hetkellä miun oma henkilökohtainen ärsytyksen aihe on, että etenkin eteläiset juna-asemat (London Bridge, Waterloo, Victoria) on suljettu! Metrot kulkee normaalisti, mut isot junat ei. Mikä tarkoittaa, että ihmiset, jotka matkustavat pidemmän matkan, käyttävät Overgroundia ja muita julkisia kulkuvälineitä. Mikä tarkoittaa, että esimerkiksi Canada Water on tupaten täynnä! Täällä ei kannata käydä töissä normaaleihin työaikoihin, jos on ahtaan paikan kammoinen. Miulla ei ole, mie oikeestaan tykkään ahtaista paikoista, mutta en ollenkaan tykkää seisoa sillipurkissa. Etenkin kun tämä sillipurkki on vielä hirveän kuuma.
Tämä muuten muistuttaa minua toisesta aiheesta. Mie kuulin tänään, että noin 100 vuotta sitten Lontoon Undergroundia mainostettiin olevan todella viileä! Sitä ei voisi uskoa kovin helposti tänä päivänä. Normaalina päivänä, siellä on kuuma, ja kerrospukeutuminen on suositeltavaa. Mutta silloin kun näitä rakennetttiin, maa oli viileämpi. Itse metrot tuovat paljon lämpöä ja koska ne toimivat joka päivä, joskus jopa ympärivuorokauden, maa on lämmennyt koko ajan! Mie sanoisin, että tässä on kanssa yksi syy miksi Lontoo on aina lämpimämpi kuin muu maa. Lontoon lämpötila on aina vähintään muutaman asteen lämpimämpi kuin viereisten kylien.

Miun oli tarkoitus kirjoittaa jotain nyt viime bank holidaysta. Viime vuonna mie kävin Notting Hill Carnevalissa. Se on muistaakseni Euroopan isoin karnevaali. Siellä on kaikkea, musiikkia, tanssimista, paljon eri tapahtumia. Erityisesti päiväsaikaan siellä on koko perheelle sopivaa ohjelmaa. Toisaalta jos sinne sattuu menemään maanantai iltapäivästä, niin siellä voi helposti nähdä aikuiset ihmiset umpikännissä oksentamassa omalle kädelleen... Mie oon käyny Suomessa festareilla, ja tähän verrattuna, ne oli tosi kesyjä! Toisaalta, jokaisen kannattaa käydä kerran katsomassa onko heidän tyyppinen tapahtuma. Itse mieluusti menin metsään viikonlopuksi leikkimään lasereilla! Ja siis jos joku ei tiedä, niin elokuun viimeinen maanantai on bank holiday eli vapaa päivä. Se vaikuttaa kaikkeen, kauppojen aukioloajat ovat lyhyemmät jos ne on auki ollenkaan, lääkäreiden asemat on kiinni, jne. Suurin osa Lontoosta on tuona viikonloppuna tosiaan Notting Hillissä. Muualla on melkein autioita..