IMG_1467.jpg

Tänään on Bonfire night eli Guy Fawkes day. Eli tämän tyypin muistopäivä. Tämä on monta sataa vuotta sitten tapahtunutta. Ymmärtääkseni ryhmä tyyppejä päätti, että he eivät tykkää miten hallitus menee ja veivät monta tynnyriä ruutia parlamentti taloon. Guy Fawkes oli tyyppi joka otettiin kiinni. Häntä kidutettiin ja lopulta tapettiin. Jos haluaa enemmän tietoa, niin kannattaa googlettaa, ihan mielenkiintoinen koko homma. Ymmärtääkseni hommaan liittyy kanssa katolilaisuus ja jne. Oon tosi väsynyt tällä hetkellä, niin sen takia en mene tarkemmin asiaan. Tämän päivän kunniaksi ympäri Brittejä järjestetään juhlia Guy Fawken päivänä. Monissa paikoissa on kokkoja ja sitäkin enemmän löytyy ilotulituksia. Nytkin kuuluu rakettien pauketta ikkunasta vähän väliä. Itse menin Blackheathiin katsomaan, koska se on itseäni lähin paikka. Olisin kyllä halunnut nähdä koko, mutta sitä olisi pitänyt lähteä etsimään ja olen ollut jo kuutisen tuntia jaloillani töissä, niin en olisi edes kerinnyt.

Pakko sanoa, tämmönen pikkuinen joensuulainen ei ole ikinä ennen nähnyt tuommoista ilotulitusta! Siihen oli kyllä laitettu paljon aikaa ja rahaa! Koko homma kesti 10 minuuttia. Ilotulitukset oli isompia ja hienompia kuin mitään ikinä ennen näkemäni! Oli pauketta, viheltelyä ja isoja värejä, monta kertaa räjähtäviä räjähteitä. Koko ajan ajattelin vain, että tuon hienompaa ei voi olla, ja sitten tuli vielä hienompi räjähdys. Oikeasti kannattaa tulla tänne 5. marraskuuta, näky on aivan upea!

Tämä on nyt parin päivän jälkeen lisäystä. Siellä oli ihan hirveästi ihmisiä! Veikkaan, että tuolla oli tuhat ihmistä aika helposti! Kaverit jotka jäi jumiin toiselle puolelle puistoa oli samaa mieltä, että siellä oli järkyttävästi ihmisiä. Siellä oli paljon kaikkea muutakin. Siellä oli tosi paljon eri kojuja myymässä ruokaa, ja kaikenlaisia valohommia. Ja tietysti useampi porukka leikkimässä valosapeleilla!

IMG_1451.jpg