Mie oon ikävöinyt joitain juttuja täällä. Tietyllä tavalla kavereita Suomesta. Tietyllä tavalla, koska pystyn juttelemaan vielä heidän kanssa ja skypettämään. Sama perheen kanssa. En ole tietysti enää niin läheinen heidän kanssa, koska näin monta kilometriä välissä tuo etäisyyttä ja yhteyden pito ei ole enää niin helppoa, kuin vaan piipahtaa naapurin luona tai soittaa tuosta vaan. Miulla on kavereita täällä ja erityisesti suomalaisia! Mie silti pääsen juttelemaan suomeksi jonkun kanssa.
Eniten miun on ikävä ruokia Suomesta. Mie en ole edes täysin älynnyt miten paljon. Täältä löytyy montaa eri ruokaa, mutta osaan ei ole mitään kunnon vastinetta helposti saatavilla. Näitä on erityisesti gluteenittomat leivät. Mie totuin Suomessa syömään gluteenitonta tattari leipää ja sitä ei saa mitenkään täältä. Yksi mitä mie en edes älynnyt ikävöineeni on juusto! Täällä on paljon hyviä ja paikallisia juustoja. Cheddar on yleisin juusto täällä. Sitten täältä tietysti löytyy sinihome juustoa, Stilton, normaalimpi kovajuusto Red Leicester. Red Leicester on oikeastaan ihan hyvää. Se sopii mietoon makuun. Sit täällä on näitä levitejuustoja kuten Philadelphia. Täältä ei saa helposti kermajuustoa! Mie olen ollut täällä vuoden ja nyt, kun olen töissä tuolla Pohjoismaiden ruokien kaupassa, ostin vihdoinkin oikeaa kunnon juustoa! Se on kyllä Arlan juustoa, ja pehmeämpää kuin esim Oltermanni, mut voi hyvänen aika miten hyvältä se on maistunut! Aina, kun olen ottanut näkkäriä, olen laittanut juustoa siihen päälle! Ja ihana on ollut saada gluteenitonta näkkäriä. Tässä vaiheessa pitää mainita miun poikakaveri. Kun mie katoin mitä mie haluan tilata tuosta kaupasta, mie päätin tilata tuota juustoa ja mainitsin siitä poikakaverilleni. Mie yritin selittää sitä ja kun sanoin, että se on kermajuusto, niin hän ajatteli, että mie puhun Philadelpia tyyppisestä levitteestä! Mie jouduin selittämään juustoasiaa noin viisi minuuttia ja siltikin asia tuntui kummastuttavan todella paljon. Täällä ei vain ole pehmeämpiä juustoja! Mie ostin Tiger kaupasta oikean juustohöylä ja sen käyttö on kummastuttanut miun poikakaveria. Esimerkiksi täällä Cheddarista leikataan veitsellä isoja paloja ja laitetaan leivän päälle. Cheddaria sillä juustohöylällä ei kunnolla saa leikattua, kun se on liian kovaa eikä anna ollenkaan periksi. Se tykkää mureta palasiksi. Miun poikakaverilla on vähän hassu ruokamaku. Jos mie ikinä ostan tai saan salmiakkia, niin puolet menee hänen suihin ja puolet miun! Ja Turkin pippuritkin menee ihan mieluisasti!

Miulla on kanssa ikävä lihoja. Meetvurstia en ole ostanut täältä. Erilaisia salami lihoja ja tämmöistä löytyy ja pitää kokeilla jossain vaiheessa, miten hyvin vastaisi suomalaiseen makuun. Eniten miulla on ikävä suomalaisia makkaroita ja lenkkiä. Täällä kaikki makkarat on pääosin raakoja, ja monet ei edes usko, että suomalaisia makkaroita ei tarvitse valmistaa muuten kuin lämmittämällä. Mie olen saanut suomalaista grillimakkaraa suomalaiselta kirkolta, mutta esim HKn sinistä en ole vielä löytänyt. Mie kyllä ehdotin kaupalle, jolle olen töissä, että jos löytyy heidän maahan tuojiltaan, niin kannattaa kokeilla menekkiä. En usko, että olisin ainut, jolla on ikävä suomalaisia makkaroita! Täällä tosi monesti makkaroihin on tungettu vehnää!