On taas ollut vähän aikaa kun kirjoitin. Siinä on hyvä syy. Vietin taas aikaa hienossa Lewishamin sairaalassa. Siitä muuten. Menin lauantaina, uuden vuoden aattona sairaalaan vatsakipujen takia. Ottivat sitten osastolle lievien ketoaineiden takia, koska olen diabeetikko ja he ylivarovaisia. Vietin sitten uuden vuoden sairaalassa. Tämä kerta oli paljon mukavampia kahdesta syystä. Yksi: miut laitettiin diabetekseen erikoistuneelle osastolle, jossa osasivat hoitaa minua ja siellä oli aivan ihania hoitajia! Toiseksi: miun paras ystävä tuli aattona ja uuden vuoden päivänä viettämään aikaa ja toi mukanaan ison kassillisen kirjoja luettavaksi! Miksi oikeastaan jaan tätä, että jos on mitenkään mahdollista ÄLKÄÄ IKINÄ MENKO SAIRAALAAN UUDEN VUODEN AATTONA! Etenkin jos se on lauantaina. Miksi? Tiistai oli ensimmäinen normaali päivä. Täällä, jos bank holiday on viikonloppuna, vapaa päivä siirtyy maanantaille. Eli koska uuden vuoden päivä oli sunnuntai, maanantai oli vapaa päivä. Mikä käytännössä tarkoitti sitä, että sairaalassa ei ollut lääkäriä, joka olisi uskaltanut vapauttaa minua kuin vasta tiistaina, kun erikoislääkärit tulivat paikalle... Ymmärtääkseni koko sairaalassa oli vain pari lääkäriä vapaapäivinä!!

Ja siitä päästään tämän vuoden puolelle! Lomat täällä loppui 2. päivä eli tiistain 3. päivä oli normaali päivä käytännössä joka paikassa. Etenkin koulut alkoivat jo 3. päivä. Täällä ei vietetä loppiaista! Juttelin parin ihmisen kanssa loppiaisesta ja kukaan ei edes tiennyt milloin se olisi.. Ja kun tulin tällä viikolla töihin, ihmiset ihmetteli miksi olin niin pitkään pois töistä. Jotenkin vain tuntui oikealta ottaa pitkä vapaa, ja kun miun pitääkin ottaa noita päiviä. Mie saan kaksi päivää per kuukausi lomapäiviä, ja miun pitää käyttää niitä tässä samalla. Niitä ei saa säästää loppuun. Eli nyt otin 10 päivää lomaa joulun aikaan. Oli kyllä tosi mukava pitää kunnon loma. Nyt taas jaksaa paremmin töissä! Ja jos nää flunssatkin hellittäs jossain vaiheessa...
Tulin eilen töihin ja yksi työkaveri oli heti lämpimästi ottamassa vastaan sanoen: täällä on ollut niin omituista, kun et ollut viime viikolla töissä! Tuolleen on mukava palata takaisin lomilta!

Mukava puoli lomissa oli se, että miten sosiaalinen pystyin olemaan. Normaalisti mie vihaan lomia, koska kaikki miun kaverit häviää ympäri Suomea. Tällä kertaa miulla oli erityisesti kaksi kaveria, jotka vietti paljon aikaa kanssani, ja näin Suomessa kahta muuta hyvää ystävää! Ja yksi kaveri Suomesta tuli käymään Lontoossa serkkunssa kanssa ja vietimme kaksi ihanaa päivää kierrellen kaupunkia ja leikkien turistia! Miulla ei tainnut olla kuin pari päivää kun en nähnyt ketään kaveria ja ne vietin sitten tehden rästihommia kuten pyykkiä pestessä ja vähän siivoillessa.

IMG_2020.jpg

Kuvasta voikin arvata missä kävimme!

Yksi kirja minkä sain lainaan oli muuten semmoinen kuin Rivers of London. Kaverini on nörtti ja hänellä on paljon erilaista fantasiatyyppistä kirjallisuutta. Kerroin tykänneeni witcher kirjasta ja sain sitten tuon kirjan seuraavana päivänä luettavaksi. Se kertoo nykypäivän Lontoosta. Siinä uunituore poliisi löytääkin mystisemmän ja taikatäyteisen Lontoon! Sitä kirjaa on ollut hauska lukea. Kirja on kirjoitettu humoristiseen sävyyn ja kirja kertoo päähenkilön pään sisäisestä elämästä, eli siellä on kommenttia aina tapahtumiin. Ihan niin kuin omassa päässäkin olisi. Sitä on hauska lukea myös senkin takia, että tunnistan paljon eri juttuja kirjasta. Kirja tapahtuu Lontoossa, ja tiedän vähintään suunnilleen missä ne tapahtuu. Osassa olen itsekkin kierrellyt! Ymmärrän kirjan viittauksia paremmin nyt kuin jos olisin lukenut sen vuosi sitten. Siellä esimerkiksi puhutaan että olo on kuin olisi Jobcentressä. Mikä siis suomeksi tarkoittaa, että olo on kuin olisi karjaa. Job centre on tosi persoonaton, siellä jokaista kohdellaan kuin numeroa paperilla ja kukaan ei saa mitään henkilökohtaista kohtelua. Ja sielä tuli vastaan semmoinen kuin Mr Punch and Judy. Kuva alempaa mistä niistä on kyse. Näin nuo nuket museossa ja ne kyllä auttoivat vähän ymmärtämään yhtä kohtausta kirjassa!

IMG_1989.jpg