IMG_1920.jpg

Viikon reissu Suomessa on nyt ohi. Nyt taas rullaa puolinormaali arki Lontoossa. Helsinki oli vähän kitsas lumen kanssa. Tuo oli ilmestynyt yönä ennen lähtöä. Oli kiva nähä edes vähän lunta! Jotenkin joulu ei tunnu täysin joululta ilman lunta. Oli kyllä tosi mukavaa käyvä kotona ja syödä ruokia joita on ollut ikävä. Siskoni hemmotteli minua karjalan paistilla, mustikoilla ja riisipuurolla. Mustikoita saa kyllä täältäkin, mutta kunnon mustikkajugurtin löytäminen on hankalaa ja mustikat kaupassa on pensasmustikoita.

Lennot oli mielenkiintoisia. Unohdin miten kamalaa on lentää flunssassa. Korviin sattui ihan kivasti. Menin Kiovan kautta, koska se oli halvin vaihtoehto. Kiovan kentällä oli sama turvatarkastus kuin Arlandassa. Tällä kertaa olin varovainen vesien ostamisessa, jos tämä tapahtuisi. Se oli suht mielenkiintoinen kokemus. Kenttä oli suht pieni, mutta veden löytäminen oli yllättävän vaikeaa. Kaikista mielenkiintoisinta oli, että lennot itessään oli suht pitkiä. Kokonaisuudessaan ne oli melkein kaksi kertaa pidemmät vaikka olivatkin halvimmat. Ja lentokoneet on semmoiset, että en halua ihan heti mennä niihin uudestaan. Ei ollut kolisevia ja irtoilevia ruuveja kuten British Airvwaysillä, mutta lentokoneeseen oli ahdettu paljon penkkejä ja jalkatilaa ei tuntunut olevan ollenkaan! Lensin siis Ukranian International yhtiöllä. Miulla on suhteellisen pitkät jalat eli lennot eivät olleet kovin mukavat..

Ja sitten pääsin vihdoinkin Lontoon puolelle! Laskeuduin Gatwicking kentälle. En ollut jaksanut hirveästi miettiä, miten pääsen sieltä takaisin. Pakkohan sieltä on suht helppo päästä kotia! Se on lentokenttä! No katselin vähän junia ja päätin, että mennäänpäs Victorialle. Vilkaisin laiturin ja suunnistin oikeaan suuntaan. No laiturille päästessäni älysin, että en näe junan tietoja  missään! Sitten kun tutkin tarkemmin, niin seuraava juna olikin menossa Blackfriarsille! Mitä parempi! Matka kesti noin puoli tuntia ja kolme puntaa miun matkakortin kanssa.. Miulla on siis kuukausi kortti alueille 1-4. Latasin siihen ylimääräistä rahaa, eli pääsen kulkemaan suht vapaasti kunhan rahat riittää. Eli tulevaisuudessa haluan kulkea Gatwickin kautta´, kun se kerta on noin kätevää! Heathrown matkassa meni tunti ja 10 puntaa.

Nyt sitten olen kotiutunut tänne. Tosin elämä ei päästä aina helpolla! Tänään naapuri tuli valittamaan, että hänen kämppäänsä vuotaa vettä tästä asunnosta.. Ja isäntäperheeni ei ole vielä kotona, eli minä jouduin hoitamaan asian. No putkimies kävi ja sulki vedet. Huomenna jonkun pitäisi soittaa miulle sopimaan aikaa korjaukseen. Toivon vaan kovasti, että isäntäperheeni pääsee tänne ennen klo 12! Muuten omat suunnitelmat menee sekaisin tästä. Mie olin odottanut innoissani, että pääsisin kunnolla shoppailemaan. Miulta puuttuu joitakin vaatteita, koska esim kahdet housut on menneet rikki täällä ollessani. Olen tehnyt sen verran töitä, että palkkaa olisi tilillä. Nyt näkee miten menee huomenna, että saanko vieläkään noita vaatteita! En tiedä miten kaukana isäntäperheeni on nyt ja vauvan kanssa liikkuminen ei ole aina kovin ketterää. Jos vauva päättää, että aamulla on huono päivä, niin sehän sitten viivyttää.. Eilinen oli niin hieno päivä ja sitten nyt tänään tämä...